Boczniakowa zapiekanka w stylu włoskim

Boczniakowa zapiekanka w stylu włoskim

  • 00:40
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g boczniaków
    • 1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą
    • 100 g mozzarelli
    • 40 g sera parmino
    • 1 jajko
    • 1 łyżka mąki
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 50 ml oleju
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Boczniaki umyj i przytnij końcówki nóżek. Rozgrzej na patelni olej. Roztrzep jajko. Mozzarellę pokrój w plastry. Umyte boczniaki lekko oprósz mąką następnie zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż grzyby na złoty kolor. Rozgrzej piekarnik do 180°.

Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż połowę pomidorów. Na pomidorach rozłóż połowę plastrów mozzarelli i usmażone grzyby. Całość przykryj pozostałymi pomidorami i plastrami mozzarelli. Wierzch zapiekanki posyp serem parmino i wstaw całość do piekarnika na 25-30 minut.


Komentarze