Brokuły w serowym sosie z serka topionego

Brokuły w serowym sosie z serka topionego

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 brokuł lub 1 opakowanie mrożonego brokuła
    • 200 g serka topionego
    • 100 ml białego wytrawnego wina
    • 50 ml śmietanki 30%
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka masła
    • płatki migdałów do posypania
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Brokuła umyj pod bieżącą wodą, poodcinaj różyczki od nóżki. Większe różyczki podziel na mniejsze. Nogę obierz ze skórki i pokrój w większą kostkę. Zagotuj wodę, wsyp sól, wrzuć brokuła i wyjmij go w momencie, kiedy woda ponownie się zagotuje. Odcedź i przykryj.

W międzyczasie roztop serek topiony na patelni z łyżką masła i winem – gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU ok. 8 min. Następnie wlej śmietankę, zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz.

Poukładaj różyczki brokułów na talerzach i polej każdą gorącym sosem. Na końcu posyp danie płatkami migdałowymi.


Komentarze