Brotola w pomidorach

Brotola w pomidorach

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 steki z brotoli 
    • 4 pomidory bez skórki, pokrojone w plasterki 
    • 3 łyżeczki octu winnego 
    • 100 g okruszków chlebowych lub bułki tartej 
    • 2 łyżeczki posiekanej cebuli 
    • 2 łyżki rozpuszczonego masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Steki z brotoli umyj i osusz. Tak przygotowane ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na kawałkach ryby poukładaj plasterki pomidorów i całość skrop octem winnym.  

Do miski wsyp okruszki chleba lub bułkę tartą, posiekaną cebulę i masło. Wszystko razem wymieszaj. Następnie powstałą mieszankę rozłóż na kawałkach ryby.  

Brotolę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180˚ i piecz przez ok. 20 minut, aż ryba będzie zarumieniona.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze