Brownie

Brownie

  • 00:55
  • 10 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 2 tabliczki czekolady gorzkiej (ok. 200 g)
    • 80 g kakao
    • 220 g masła
    • 60 g mąki
    • 5 jajek
    • 300 g cukru pudru
    • 1 łyżka proszku do pieczenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Masło rozpuść wraz z czekoladą i kakao na parze wodnej, stale mieszając. Następnie zdejmij z palnika i zmiksuj. W osobnej misce wymieszaj przesianą ze sobą mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, jajka i wszystko zmiksuj na jedwabistą masę. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i ponownie krótko zmiksuj. Blachę wyłóż pergaminem i wylej dość cienką warstwę ciasta. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° i piecz ok. 25 min (nie dłużej, gdyż ciasto wyschnie).

Upieczone brownie pokrój na kwadraty. Do ciasta możesz dodać orzechy i wiśnie kandyzowanePORADA KONTEKSTOWA - KANDYZOWANIElub inne owoce. Podawaj z lodami lub bitą śmietaną.


Komentarze