Bruschetta z grillowanym bakłażanem

Bruschetta z grillowanym bakłażanem

  • 00:35
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 bagietka
    • 1 op. sera gorgonzola
    • 1 bakłażan
    • kilkanaście pomidorków koktajlowych
    • 1 op. sałaty, np. roszponka
    • 20 ml oliwy extra virgin
    • listki tymianku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pokrój pieczywo w dość grube kromki.

2

Pokrój ser w plastry.

3

Pokrój bakłażana w plastry.

4

Bakłażana posmaruj oliwą i przypraw solą oraz pieprzem.

5

Posyp bakłażana listkami tymianku. Ułóż jeden plaster na drugim i odstaw do zamarynowania na ok. 15 min.

6

Rozgrzej grill. Ruszt posmaruj olejem. Połóż na grillu bakłażana i pomidorki koktajlowe. Poczekaj aż się zrumienią.

7

Połóż na ruszt pieczywo i grilluj do zarumienienia.

8

Na pieczywo połóż plastry bakłażana, ser, sałatę oraz pomidory.


Komentarze