Bruschetta z grillowanymi boczniakami

Bruschetta z grillowanymi boczniakami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g świeżych boczniaków
    • chleb ziarnisty lub większa bagietka
    • kiść pomidorów koktajlowych
    • garść mini mozzarelli
    • świeża bazylia
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól, np. himalajska, pieprz
    • 2 tacki do grillowania
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Oczyść grzyby pędzelkiem i pokrój na mniejsze kawałki.

2

Przypraw boczniaki solą i pieprzem.

3

Dodaj do grzybów 2 łyżki oliwy. Całość delikatnie wymieszaj rękoma.

4

Ułóż grzyby oraz pomidory na tackach.

5

Grilluj na średnim ogniu, do lekkiego zarumienienia się grzybów.

6

W międzyczasie pokrój pieczywo.

7

Pomidory przełóż na ruszt. Grzyby ściągnij z grilla. Szybko opiecz grzanki.

8

Z grillowanych składników skomponuj kanapki - grzanki skrop oliwą, ułóż grzyby, pomidorki, połówki mozzarelli oraz listki bazylii.


Komentarze