Bruschetta z pomidorkami

Bruschetta z pomidorkami

  • 00:15
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 kromki chleba pszennego, 3 bułki lub ciabatty
    • 8–10 pomidorków truskawkowych
    • 4 ząbki czosnku
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • garść świeżych liści bazylii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Czosnek obierz i wyciśnij przez wyciskarkę. Bazylię umyj i delikatnie osusz. Pomidory umyj usuń skórkę i gniazdka nasienne. Następnie pokrój je na kawałki i wymieszaj z oliwą, wyciśniętym czosnkiem, porwanymi w palcach listkami bazylii. Dopraw intensywnie solą, najlepiej morską.

Kromki chleba lub bułkę posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i podpiecz w tosterze. Na podpieczonym chlebie połóż doprawione pomidorki i udekoruj każdą kromkę listkiem bazylii.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze