Brzuszki łososia na sałacie z kiełkami z sosem winegret

Brzuszki łososia na sałacie z kiełkami z sosem winegret

  • 00:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 brzuszki łososia
    • kilka listków zielonej sałaty strzępiastej
    • kilka listków czerwonej sałaty strzępiastej
    • garść kiełków słonecznika
    • dwie łyżki kiełków brokuła

    Sos winegret:

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżeczka posiekanego koperku i pietruszki
    • ½  łyżeczki musztardy dijon lub miodowej
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wszystkie składniki podane w składzie sosu dokładnie wymieszaj. Sałatę posiekaj w paski i włóż do miski, dodaj kiełki, polej sosem i wymieszaj. Oddziel od ości mięso z brzuszków łososia. Sałatę wymieszaną z kiełkami przełóż na talerz, a na wierzch połóż kawałki mięsa z brzuszków łososia.


Komentarze