Brzuszki łososia w sałatce nicejskiej

Brzuszki łososia w sałatce nicejskiej

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 brzuszków z łososia
    • 2 ugotowane jaja na twardo
    • 10 pomidorków cherry (koktajlowych) czerwonych
    • 5 pomidorków koktajlowych żółtych
    • 1 zielona papryka
    • 2 małe cebule
    • 1 ogórek sałatkowy
    • 2 ziemniaki
    • 100 g fasoli szparagowej zielonej
    • 24 czarne oliwki
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu winnego czerwonego
    • garść bazylii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Fasolkę ugotuj w solonej wodzie na półtwardo (ok. 10 - 15 min) i ostudź. Ziemniaki ugotuj w solonej wodzie, ostudź, obierz ze skórki i pokrój w łódeczki (najlepiej fasolkę i ziemniaki ugotować wcześniej).

Z oliwy, octu pieprzu, soli i drobno posiekanej bazylii i przygotuj sos winegret.

 Pomidory przetnij na połówki i lekko posól. Paprykę pokrój w paski. Cebule i ogórka pokrój w plasterki, oliwki przekrój na pół, a brzuszki łososia oddziel od ości. Połącz ze sobą wszystkie składniki i polej sałatkę sosem winegret i wymieszaj.

Przed podaniem połóż na wierzch kawałki jajek i posyp listkami bazylii.


Komentarze