Budyń jaglany z owocami

Budyń jaglany z owocami

  • 00:20
  • 3 porcje
  • 385 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 szkl. kaszy jaglanej (surowej)
    • 2 łyżki wiórków kokosowych
    • 3/4 szkl. mleka kokosowego + 1/2 szkl. mleka kokosowego
    • 1/2 szkl. wody
    • 2 łyżki miodu
    • szczypta soli
    • dowolne owoce, najlepiej miękkie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kaszę przesyp na sitko i przepłucz pod bieżącą wodą. Przełóż kaszę do garnka, dodaj 3/4 szklanki mleka, wodę i wiórki kokosowe. Zagotuj, zmniejsz ogień i przykryj kaszę pokrywką. W ten sposób gotuj kaszę ok. 15 minut, kontrolując poziom płynów. Przełóż ugotowaną kaszę do kielicha miksera, dodaj pozostałe mleko oraz miód. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Gotowy budyń przełóż do miseczek i posyp owocami. Podawaj ciepły.


Komentarze