Bułeczki - pieczarki w śmietanie

Bułeczki - pieczarki w śmietanie

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 bułek
    • 40 dag pieczarek
    • 1 cebula
    • 250 ml śmietanki
    • 1 łyżka czubata mąki
    • 2 łyżki sera żółtego startego
    • sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle, przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Jak sok z pieczarek odparuje, dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy dalej.

W szklance rozrabiamy śmietankę z mąką. Całą zawartość wlewamy do smażących się pieczarek z cebulką i mieszamy aż śmietanka stężeje. Zawartość odstawiamy do wystygnięcia.

W tym samym czasie bułki przekrawamy na 2 części, lekko wydrążamy w każdej części wgłębienie. Wystygnięty farsz śmietanowo-pieczarkowy mieszamy z serem i napełniamy nim bułeczki. Tak przygotowane bułeczki kładziemy na blasze i wstawiamy do piekarnika o temp. 200 stopni na 10 min.


Komentarze