Buraczki faszerowane kaszą jaglaną

Buraczki faszerowane kaszą jaglaną

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 małych buraczków
    • 100 g kaszy jaglanej
    • 1 duże dojrzałe awokado
    • 100 g małych pomidorków koktajlowych
    • kiełki rzodkiewki
    • sok z 1/2 limonki
    • 1 cebulka dymka
    • olej z orzecha włoskiego
    • przyprawy: sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Buraczki obierz, posmaruj olejem, oprósz solą i zawiń każdy dokładnie w folię aluminiową. Buraczki wstaw do nagrzanego do 190ºC piekarnika na ok. 40 minut. W czasie kiedy buraczki siedzą w piekarniku, ugotuj kaszę.

2

Upieczone buraczki wydrąż w środku. Wycięte kawałki buraczków możesz wmieszać do farszu lub zamrozić i zużyć później do innej potrawy.

3

Ugotowaną kaszę wymieszaj z pokrojonym awokado, ćwiartkami pomidorków i posiekaną cebulką dymką. 

4

Farsz dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodaj kilka łyżek oleju z orzecha włoskiego. Wymieszaj farsz i napełnij nim buraczki. Podawaj na kiełkach rzodkiewki.


Komentarze