Buraczki z jabłkami i świeżym imbirem

Buraczki z jabłkami i świeżym imbirem

  • 01:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g buraków
    • 200 g jabłek
    • 200 g cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka drobno posiekanego świeżego korzenia imbiru
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • 1 łyżeczka ostrej papryki
    • 150 g cukru
    • 30 ml octu winnego z czerwonego wina
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Buraki umyj, obierz i pokrój w słupki. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Buraki, cebulę, jabłka i czosnek wrzuć do garnka. Dodaj cukier, ocet i przyprawy. Zagotuj wszystko, a następnie zmniejsz gaz. Gotuj na małym ogniu przez 40 min, od czasu do czasu mieszając. W trakcie gotowania buraków umyj i wyparz zakrętki oraz dwa słoiki o pojemności ok. 200 ml. Ugotowane, gorące buraczki przełóż do wyparzonych słoików i zamknij.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze