Burger z grillowanym indykiem

Burger z grillowanym indykiem

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g mięsa mielonego z indyka
    • 4 bułki
    • 1 jajko
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
    • 3/4 łyżeczki soli
    • 2 łyżeczki musztardy
    • ser blue lub gorgonzola
    • 1 pomidor
    • 1 cebula czerwona
    • 1 sałata
    • pesto
    • kapary
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przełóż mięso do miski i dodaj jajko. Dodaj młotkowany lub świeżo mielony pieprz, paprykę oraz sól. a na koniec dodaj musztardę. Mięso dokładnie wyrób i uformuj 4 burgery. Rozgrzej grill i posmaruj ruszt olejem. Grilluj burgery do zarumienienia, ok. 5–6 min z każdej strony. Przygotuj dodatki do burgerów. Pokrój w plastry pomidora oraz cebulę, umyj i osusz sałatę. Poprzekrawaj bułki na pół i zgrilluj je. Bułki posmaruj pesto. Następnie ułóż kolejno: cebulę, burgera, kapary, pomidora, sałatę i ser. Drugą część bułki także posmaruj pesto i przykryj kanapkę.


Komentarze