Caffe Curacao

Caffe Curacao

  • 00:15
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 ml mocnego espresso
    • 100 g gorzkiej czekolady
    • 200 ml mleka
    • 100 ml likieru curacao
    • 200 ml śmietany kremówki 30%
    • 3 wysokie szklanki np. do latte
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zaparz kawę. Zagotuj mleko z rozdrobnioną czekoladą (zostaw 2 kostki do dekoracji). Gorącą kawę połącz z likierem. Ubij śmietanę na sztywno. Rozlej miks mleka z czekoladą do szklanek. Dodaj kawę z likierem. Udekoruj bitą śmietaną, a wierzch posyp tartą czekoladą. Podawaj od razu po przyrządzeniu.


Komentarze