Cake pops

Cake pops

  • 00:30
  • 7 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 120 g serka mascarpone
    • 100 g białej czekolady
    • 30 g masła
    • 400 g suchego biszkoptu

    Dodatkowo:

    • polewa z białej czekolady
    • kolorowa posypka
    • patyczki do lizaków
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Wysuszony biszkopt zetrzyj na tarce.

2

Czekoladę rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA i dodaj wraz z serkiem mascarpone do biszkoptowych okruchów. Wyrób masę ręką jak kruche ciasto. Wyrobioną masę zawiń w folię i schowaj do zamrażalnika na 15 minut.

3

Rozpuść polewę w kąpieli wodnej. Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdą kulkę wbij patyczek zanurzony uprzednio w rozgrzanej polewie. Kulki z patyczkami włóż ponownie do zamrażalnika na 15 minut.

4

Schłodzone kulki polej podgrzaną polewą. Zanim polewa do końca stwardnieje przystrój „popsy” kolorową posypką.


Komentarze