Cake popsy w kształcie jajka

Cake popsy w kształcie jajka

  • 00:50
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    Biszkopt:

    • 6 jajek
    • 1 szkl. cukru
    • 25 g mąki pszennej
    • 1/2 op. proszku do pieczenia
    • szczypta soli

    Dekoracja:

    • gotowa polewa biała czekolada
    • perełki słomki
    • papierowe foremki w kształcie jajka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Kasia Ogórek

Słowo od autora

Przepis jest na tyle prosty, że nawet starsze dzieci dadzą radę go przygotować.

Autor: Kasia Ogórek, http://www.twojediy.pl/

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodajemy cukier, żółtka cały czas miksując, a na końcu przesianą mąkę. Wylewamy biszkopt do wysmarowanej tłuszczem małej blachy (wymiary ok. 15–23 cm). Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200˚C przez pół godziny. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.

2

Biszkopt wyjmujemy z foremki i przecinamy w poprzek.

3

Wycinamy kształt jaja i nabijamy każdy na papierową słomkę.

4

Każdą biszkoptową pisankę polewamy z dwóch stron rozpuszczoną polewą z białej czekolady. Lizaki dekorujemy z jednej strony kolorowymi perełkami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze