Cannoli z serkiem limonkowym

Cannoli z serkiem limonkowym

  • 01:15
  • 20 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g mąki
    • 25 g cukru
    • 25 g miękkiego masła
    • 95 ml białego wina
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1 białko
    • tłuszcz do posmarowania rurek foremek

    Nadzienie:

    • 200 g kremowego twarożku śmietankowego
    • 1 łyżka cukru pudru
    • skórka otarta z 1 limonki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Wymieszaj mąkę z cukrem i solą. Dodaj masło, wino i szybko zagnieć ciasto. Ciasto zawiń w folię i schowaj na 30 minut do lodówki.

2

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm. Z rozwałkowanego ciasta wytnij kółka o średnicy 10 cm i nawiń je na natłuszczone wcześniej metalowe rurki. Brzegi ciasta sklej białkiem. Jeżeli nie posiadasz takich foremek, wykorzystaj rurki makaronowe cannelloni owinięte w folię aluminiową. Wstaw ciastka na ok. 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu ściągnij ciastka z foremek. Zrób to zanim całkiem wystygną.

3

Twarożek utrzyj dokładnie z cukrem pudrem i skórką limonki. Gotowy krem przełóż do szprycy.

4

Wystudzone rurki napełnij kremem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze