Cepeliny z farszem z grzybów leśnych

Cepeliny z farszem z grzybów leśnych

  • 01:30
  • 4 porcje
  • Trudny

Składniki

    • 1 i ½ kg ziemniaków
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 200 g grzybów suszonych
    • 2 cebule
    • 100 g margaryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaki umyj i obierz. ½ kg ugotuj, a pozostałe zetrzyj na tarce.

Starte ziemniaki wyłóż na sitko i poczekaj, aż odciekną, a następnie odciśnij je przez gazę. Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce.

Połącz wszystkie ziemniakami ze sobą. Dodaj mąkę ziemniaczaną, trochę soli i wymieszaj.

Przygotuj farsz grzybowy: w garnku podgotuj grzyby (ok. 15 min), odcedź i posiekaj. Margarynę rozpuść na patelni. Podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj grzyby i podsmażaj przez ok. 10 min.

Gotowe cepeliny gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze