Chilli con carne

Chilli con carne

  • 00:45
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg mięsa mielonego
    • 1 cebula
    • 1/2 puszki fasoli czerwonej
    • 1/2 puszki kukurydzy
    • 1/2 puszki pomidorów z puszki
    • 1 papryka czerwona
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 papryczki chilli
    • przyprawy: sól, pieprz, kmin, oregano, bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj drobno posiekany czosnek i chilli oraz wszystkie przyprawy – całość podsmaż ok. 1 min. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie wrzuć na patelnię. Chwilę podsmaż, dodaj mięso mielone i smaż ok. 10 min, stale mieszając. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę, po czym dodaj do mięsa – wymieszaj. Na końcu dodaj pomidory, fasolę i kukurydzę. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE wszystko na wolnym ogniu ok. 30 min. Podawaj z ryżem lub z plackami tortilla.


Komentarze