Chiński rosół

Chiński rosół

  • 01:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • rosół tradycyjny – skrzydełka, marchewka, włoszczyzna, listek laurowy, przyprawy
    • makaron sojowy
    • grzybki moon
    • kukurydza
    • groszek
    • marchewka z rosołu
    • przyprawy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Gotujemy rosół. Po ugotowaniu rosół odcedzamy i zostawiamy marchewkę. Grzyby moon zalewamy gorącą wodą i zostawiamy, aż "urosną" (ok. 15 minut). Makaron sojowy również zalewamy gorącą wodą i zostawiamy w wodzie aż zmięknie (ok. 15 minut).

Kiedy grzybki będą gotowe, odcedzamy je i kroimy na cienkie paseczki. Tak pokrojone grzyby wrzucamy do rosołu. Następnie odcedzamy makaron. Po odlaniu, makaron tniemy nożem na drobniejsze kawałki. Pokrojony makaron wrzucamy do rosołu.

Marchewkę z rosołu ścieramy na tarce na paseczki, dodajemy do rosołu. Na końcu dodajemy kukurydzę i groszek. Zupę doprawiamy ostrymi przyprawami oraz sosem sojowym i podgotowujemy ok. 30 minut na wolnym ogniu.


Komentarze