Chlebek marchwiowo-kukurydziany

Chlebek marchwiowo-kukurydziany

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 - 3 marchewki
    • 1- 2 puszki kukurydzy
    • 8 łyżek parmezanu
    • 2 łyżki natki pietruszki
    • ¼ szklanki oliwy
    • 2 jajka
    • 1 łyżeczka suszonego oregano
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce do warzyw. Kukurydzę odsącz i zmiksuj.

Połącz 1 szklankę startej marchwi z 1 szklanką zmiksowanej kukurydzy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj i posól do smaku.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°. Z masy uformuj roladkę i owiń ją w folię aluminiową i piecz przez ok. 25 min (możesz też wlać masę do natłuszczonej formy, najlepiej o boku ok. 20 cm). Po ostygnięciu gotowy chlebek pokrój w grube plastry. Smacznego!


Komentarze