Chłodnik gazpacho

Chłodnik gazpacho

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 pomidory
    • 1 ogórek
    • ¼ czerwonej papryki
    • ¼ zielonej papryki
    • 1 średnia cebula czerwona
    • 1 łyżeczka octu winnego
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ papryczki chilli
    • ¼  szklanki oliwy
    • ½  szklanki wody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ząbki czosnku obierz, utrzyj z solą i zalej oliwą. Obierz ze skórki ogórka i pomidory (natnij lekko skórkę nożem i zalej wrzątkiem, a skórka odejdzie). Obierz cebulę. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do czosnku wraz z papryczką chilli i octem. Wszystko zmiksuj.

Pozostałą połówkę cebuli pokrój w plastry, a papryki w kostkę i wrzuć do zmiksowanego wcześniej gaspacho. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem udekoruj liściem bazylii i pomidorami pokrojonymi w kostkę. W upały można podawać z kostkami lodu.


Komentarze