Chłodnik ze szpinakiem, rukolą i botwinką

Chłodnik ze szpinakiem, rukolą i botwinką

  • 00:25
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 opakowanie mieszanki sałat (szpinak, rukola, botwinka)
    • 3 ogórki gruntowe
    • mały pęczek szczypioru
    • pęczek koperku
    • 500 ml kefiru
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz czarny, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Sałaty, szpinak, botwinkę dobrze umyj i drobniutko posiekaj. Ogórki umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Dodaj kefir, posiekany szczypior i koper. Dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie wciśnij ząbek czosnku i dodaj świeżo starty imbir. Wszystko dokładnie wymieszaj, nakryj folią spożywczą, po czym dobrze schłodź w lodówce.


Komentarze