Chrupiąca kapusta z orzechami i imbirem

Chrupiąca kapusta z orzechami i imbirem

  • 00:10
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/4 małej główki kapusty białej
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 łyżki octu winnego lub ryżowego
    • 1/2 cebuli
    • 5 cm korzenia świeżego imbiru
    • 2 garście orzechów włoskich
    • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
    • 1 łyżeczka cukru brązowego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Na patelni rozgrzej oliwę. Kapustę posiekaj w cienkie paski, cebulę obierz, posiekaj w paseczki i przesmaż wszystko razem na patelni (ok. 3 min). Kapustę z cebulą przełóż do miski, dodaj ocet, cukier i zagnieć delikatnie dłońmi. Następnie dodaj starty imbir, pokruszone orzechy włoskie, otartą skórę z pomarańczy, sól i pieprz. Całość wymieszaj dokładnie i podawaj np.: z kotlecikami z kaszy gryczanej czy rybą w cieście.


Komentarze