Chrupiące kanapki z nadzieniem z tuńczyka

Chrupiące kanapki z nadzieniem z tuńczyka

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 puszka tuńczyka w oleju
    • 4 kromki chleba wiejskiego
    • 1 czerwona cebula
    • 1/2 pęczku pietruszki zielonej
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Chleb podpiecz w tosterze. Pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie pasterki. Tuńczyka z puszki odcedź i wymieszaj wraz z pieprzem, pietruszką, oliwą i cytryną. Podpieczone kawałki chleba przełóż tuńczykiem i plastrami cebuli.


Komentarze