Chrupiące tosty z cukinią, kiełbasą krakowską i kozim serem

Chrupiące tosty z cukinią, kiełbasą krakowską i kozim serem

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 plastry kiełbasy krakowskiej 
    • 30 g sera koziego
    • 2 kromki chleba tostowego
    • 2 liście sałaty
    • ½ pęczku szczypiorku
    • 4 plastry cukinii
    • 1 łyżka masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Plastry cukinii posmaruj masłem i lekko posól. Ułóż na folii aluminiowej i piecz w temperaturze 200° przez ok. 6 - 8 min. W tym czasie posmaruj chleb masłem, połóż na nim plastry kiełbasy i włóż do piekarnika obok cukinii na  3 - 4 min.

Wyjmij tosty i połóż na nich liście sałaty. Na sałacie ułóż upieczoną cukinię. Posyp tosty kozim serem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze