Chrupiące warzywa smażone w głębokim oleju

Chrupiące warzywa smażone w głębokim oleju

  • 00:30
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 cukinia
    • 3 papryki: zielona, żółta i czerwona
    • 10 malutkich pieczarek
    • 1 kalarepka
    • 2 marchewki
    • ½ l oleju
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Cukinię pokrój w plastry, papryki w paski, kalarepkę i marchewkę obierz i pokrój w pałeczki. Pieczarek nie krój i nie obieraj ze skórki. Rozgrzej olej w garnuszku. Smaż warzywa podobnie jak frytki do momentu, aż zaczną się lekko zapiekać (ok. 15 - 20 min). Warzywa wyjmij na papier i odsącz z oleju. Posól i nałóż do talerza. W warzywa powtykaj wykałaczki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze