Chrupiący chlebek domowej roboty

Chrupiący chlebek domowej roboty

  • 00:45
  • 8 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 250 ml letniego mleka
    • 25 g drożdży
    • 500 g mąki
    • 2 łyżeczki kolendry
    • 1 łyżeczka soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Drożdże rozpuść w mleku. Do mleka dodaj kolendrę, sól i mąkę. Zagnieć ciasto, a następnie podziel je na dwie części i uformuj z każdej podłużny wałek. Każdy z wałków podziel na 8 części, a następnie z każdej z nich ulep kulkę. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 15 min. Kulki rozwałkuj na płaskie placuszki o średnicy ok. 12 cm i poprzekłuwaj widelcem. Piecz przez 10 min w temp. ok. 200°.


Komentarze