Chuda jewa

Chuda jewa

  • 00:45
  • 6 porcji
  • 260 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3-4 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 1 l maślanki
    • 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany
    • 50 g bryndzy
    • 1 łyżeczka pszennej mąki
    • 100 g wędzonej słoniny lub surowego wędzonego boczku
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Zagotowujemy 500 ml wody, dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek oraz cebule, solimy, gotujemy na małym ogniu przez kilka minut.

2

Solimy, gotujemy na małym ogniu przez kilka minut.

3

Do miski wlewamy maślankę, mieszamy bardzo dokładnie ze śmietaną, mąką i pokruszoną bryndzą. 

4

Wlewamy do garnka z wodą, zagotowujemy.

5

Na patelni wytapiamy rumiane skwarki ze słoniny lub boczku, dodajemy do zupy. Podajemy razem z gotowanymi w mundurkach ziemniakami podanymi w osobnych naczyniach.


Komentarze

Podobne przepisy