Chutney kokosowy

Chutney kokosowy

  • 00:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 orzech kokosowy
    • 4 czerwone papryczki chilli
    • 1 łyżka świeżego imbiru
    • 4 łyżki listków kolendry
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżeczka soli
    • 100 ml jogurtu (opcjonalnie)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Orzech kokosowy rozbij, a następnie oddziel miąższ od skorupy i obierz z brązowej skórki. Papryczkę umyj i pokrój w plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Listki kolendry umyj, osusz za pomocą ręcznika papierowego i posiekaj. Miąższ kokosowy, papryczkę, imbir, kolendrę, sok z cytryny, cukier i sól zmiksuj ze sobą na gładką masę. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj 100 ml jogurtu. Chutney doskonale pasuje do dań z drobiu.


Komentarze