Chutney z kumkwatu

Chutney z kumkwatu

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 zielona papryczka chilli
    • 4 kumkwaty
    • 2 łyżki wody
    • garść mięty
    • 4 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżeczka świeżego imbiru
    • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kumkwaty dobrze umyj, przekrój na pół w poprzek i wyjmij pestki. Papryczkę umyj, przekrój wzdłuż i oczyść z nasionek. Miętę umyj i osusz, strząsając nadmiar wody. Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Wszystkie składniki włóż do miksera i zmiksuj na gładką masę. Podawaj od razu. Chutney pasuje do rozmaitych przekąsek.


Komentarze