Ciasteczka angielskie z rodzynkami

Ciasteczka angielskie z rodzynkami

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 25 dag mąki
    • 25 dag cukru
    • 25 dag masła lub margaryny
    • 6 jajek
    • 10 dag rodzynek
    • 2 dag otartej skórki cytryny
    • 10 dag migdałów
    • 3 dag cukru
    • 2 dag margaryny do posmarowania blachy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żółtka z cukrem oraz tłuszczem ucieramy do białości po czym dodajemy przesianą mąkę, posiekane migdały, skórkę otartą z cytryny oraz obtoczone w mące rodzynki. Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, całość lekko wymieszać.

Do foremek od babek wlewamy ciasto ciastka stawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piec około 30 minut . Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Komentarze