Ciasteczka orzechowe

Ciasteczka orzechowe

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 30 dag mąki tortowej
    • 10 dag zmielonych orzechów włoskich
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 20 dag masła
    • 2 żółtka
    • konfitury najlepiej z czerwonej porzeczki, można użyć innych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, a następnie formować małe kuleczki, które później należy układać na dużej blasze. Na końcu palcem zrobić w kuleczkach głęboki dołek.

Ciasteczka piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 12 min. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika posypać cukrem pudrem, a następnie w zrobione dołeczki nakładać konfiturę. Pozostawić do wystygnięcia. Smacznego.


Komentarze