Ciasteczka ryżowe

Ciasteczka ryżowe

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kostka margaryny
    • 1 szklanka cukru
    • 5 jaj
    • cukier waniliowy
    • 1 op. kleiku ryżowego
    • łyżeczka proszku do pieczenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Margarynę utrzeć z cukrem, jaja rozbić, oddzielając żółtka od białka. Do masy dodać żółtka i dalej ucierać. Dosypać cukier waniliowy, kleik ryżowy i dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w temperaturze 175°C.


Komentarze