Ciasteczkowy pająk

Ciasteczkowy pająk

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciastka czekoladowe: 

    • 1 jajko 
    • 125 g masła 
    • 20 ml mleka 
    • 200 g utartej czekolady 
    • 50 g kakao 
    • 150 g cukru pudru 
    • 180 g mąki 
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

    Dodatkowo: 

    • cienkie, podłużne żelki 
    • polewa czekoladowa 
    • minipianki marshmalow
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

W pierwszej kolejności utrzyj masło z cukrem.

2

Do masła dodaj jajko i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko. Całość wymieszaj.

3

Foremki na ciasteczka wysmaruj masłem. Nałóż porcje ciasta do foremek i wstaw do piekarnika na 10–12 min. Upieczone ciastka ostudź na metalowej kratce.

4

Żelki potnij na cienkie paseczki, a pianki na plasterki. W ciastkach zrób niewielkie otwory na nóżki. Rozgrzej polewę czekoladową. W płynnej polewie zanurz końcówki żelkowych nóg i włóż je do dziurek zrobionych w korpusach pająków. Oczy pająków zrób z plasterków pianek i przyklej je także przy pomocy polewy czekoladowej.


Komentarze