Ciastka czekoladowe w pajączki

Ciastka czekoladowe w pajączki

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1/2 op. biszkoptów okrągłych
    • pisaki czekoladowe
    • 1 polewa z ciemnej czekolady i 1 polewa z białej czekolady lub tabliczka białej i tabliczka czarnej czekolady
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Biszkopty podziel na dwie grupy i poukładaj je obok siebie na papierze śniadaniowym. Jeżeli używasz gotowych polew, przygotuj je według wskazówek na opakowaniu.

Jeśli używasz czekolad rozpuść je (każdą oddzielnie) w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA: połamaną czekoladę przełóż do szklanej miski. Do garnka o obwodzie nieco mniejszym niż miska wlej wodę. Na garnek postaw miskę z czekoladą (dno miski powinno być zanurzone w wodzie) i powoli podgrzewaj. Gdy czekolada zacznie się topić, rozmieszaj ją mieszadłem.

Jedną część biszkoptów energicznym ruchem polej białą czekolada, a drugą – czekoladą czarną. Rozprowadź polewy nożem i poczekaj aż zastygną.

Na zastygniętej polewie narysuj pisakami wzory pajączków i pajęczyn. Ułóż ciasteczka dekoracyjnie na talerzu i podawaj.


Komentarze