Ciasto francuskie z owocami i serem ricotta

Ciasto francuskie z owocami i serem ricotta

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. ciasta francuskiego
    • 4 łyżki sera ricotta
    • 2 szkl. czereśni
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1 białko
    • 1 łyżka masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ciasto francuskie potnij na mniejsze kawałki. Posmaruj serkiem risotta i białkiem. Następnie zapiekaj ok. 15 min w temp. 180–200°. Czereśnie umyj, wydryluj i podsmaż ok. 5 min na patelni na 1 łyżce masła. Gotowe czereśnie poukładaj na upieczonych ciastkach i posyp przez sitko cukrem pudrem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze