Ciasto z orzechami

Ciasto z orzechami

  • 00:40
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 białka
    • 1 szkl. cukru pudru
    • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
    • 3/4 szkl. zmielonych orzechów

    Masa:

    • gotowy krem czekoladowy
    • 1/3 szkl. orzechów pokruszonych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Białka ubij na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę, cukier puder i zmielone orzechy. Aby ciasto było puszyste, mieszaj składniki delikatnie i powoli. Masę przelej do małej tortownicy (15 cm średnicy), posmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz do zarumienienia przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°. Wykałaczką nakłuj ciasto i sprawdź, czy w środku jest już upieczone. Po wyjęciu wierzch polej gotowym kremem czekoladowym i posyp orzechami. Możesz podawać z bitą śmietana.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze