Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

  • 00:45
  • 8 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 kostka margaryny do pieczenia
    • 2 szkl. mąki
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 3 białka
    • 3 żółtka
    • 2/3 szkl. cukru + 1 łyżka cukru do posypania rabarbaru
    • 3 gałązki rabarbaru
    • 1 łyżka masła do smarowania blachy
    • 2 łyżki bułki tartej do blachy
    • 1 łyżka cukru do posypania rabarbaru
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Miękką margarynę utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj żółtka i wymieszaj. Przesiej obie mąki, dodaj łyżeczkę proszku do pieczenia i wszystko wymieszaj z masą z żółtek. Białko ubij na sztywno i połącz delikatnie z ciastem. Rabarbar umyj i pokrój na równe kawałeczki. Przełóż do miski, zasyp cukrem i wymieszaj razem z miodem. Blachę do pieczenia posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Wylej ciasto do formy, a na wierzch w równych odległościach poukładaj kawałki rabarbaru. Piecz w temp. 185º przez ok. 35 min.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze