Cielęcina z cukinią

Cielęcina z cukinią

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kotlety cielęce po 25 dag
    • 3 cukinie
    • 1 mała cebula
    • 2 świeżutkie pomidory
    • 125 g mozzarelli
    • garść makaronu wstążki
    • 4 łyżki oleju
    • łyżka masła ziołowego
    • świeże zioła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Opłukać mięso zimną wodą. Po osuszeniu, lekko ponacinać brzegi kotletów.

Cukinię pokroić w plasterki, cebulę posiekać, pomidory sparzyć, obierać ze skórki i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w kostkę. Makaron gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie.

W tym czasie można już w oddzielnym garnku rozgrzać 2 łyżki oleju. Smaż na oleju cukinię ok. 4 minut. Przyprawiamy odrobinę ziołami. Dodajemy pomidory, pokrojoną mozzarellę i masło ziołowe. Całość podgrzewamy.

Na reszcie oleju, na silnym ogniu, smażymy mięso po ok. 2 minuty z każdej strony. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i cukinią. Pycha!

Nasza porada: Do przepisu polecamy mięso z łopatki cielęcej. Kotlety powinny mieć grubość ok. 2 cm.


Komentarze