Cielęcina z różowym sosem

Cielęcina z różowym sosem

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 75 dag kotletów cielęcych
    • łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki oleju
    • 1/2 łyżeczki imbiru
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 2 łyżki rodzynek
    • po 2 łyżki pokrojonych orzechów włoskich i migdałów
    • szklanka wytrawnego białego wina
    • łyżka miodu
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozbij mięso na kotlety, oprósz imbirem, pieprzem, solą i skrop olejem oraz sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Wino, miód, pokrojone w ćwiartki truskawki i bakalie gotuj na małym ogniu, do momentu, aż sos zgęstnieje. Kotlety usmaż na oleju. Podawaj je z sosem i ziemniakami.


Komentarze