Comber jagnięcy z cebulką i młodymi ziemniaczkami

Comber jagnięcy z cebulką i młodymi ziemniaczkami

  • 01:35
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1000 g combra jagnięcego
    • 750 g młodych ziemniaczków
    • 400 g młodych cebulek
    • 30 g smalcu
    • 3 łyżki oliwy
    • kilka listków świeżej szałwii
    • kilka gałązek świeżego rozmarynu
    • kilka liści laurowych
    • pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Comber kroimy w średniej wielkości kawałki. Myjemy i osuszamy. Cebulki obieramy. Połowę z nich kroimy w cienkie plasterki. Młode ziemniaczki myjemy i wycieramy szorstką ściereczką. Nie obieramy!

Rynienkę do pieczenia wysmarowujemy smalcem. Wlewamy oliwę, dodajemy liść laurowy, szałwię, rozmaryn oraz całe pokrojone cebulki. Układamy w tym kawałki mięsa. Solimy i pieprzymy.

Pieczemy 1 godzinę w nagrzanym do temperatury 230° piekarniku. W połowie pieczenia dodajemy ziemniaczki i od czasu do czasu przewracamy kawałki mięsa i jarzyny drewnianą łopatką.


Komentarze