Conchiglioni

Conchiglioni

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 16-20 dużych muszli makaronowych (conchiglioni)
    • 1 mały kalafior
    • ryż Basmati
    • 3 marynowane pieczarki
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • czarne oliwki
    • koperek
    • 5 ząbków czosnku
    • olej słonecznikowy
    • dowolne zioła
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotuj muszle w osolonej wodzie z dodatkiem oleju wg instrukcji na opakowaniu. Kalafiora gotuj ok. 5-10 w osolonej wodzie. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój ostudzonego kalafiora, pieczarki, oliwki, koperek i czosnek, wymieszaj, dodaj do tego przyprawy i jogurt. Muszle nadziewaj farszem, posyp ziołami.


Komentarze