Conchiglioni nadziewane twarożkiem z rukoli

Conchiglioni nadziewane twarożkiem z rukoli

  • 00:20
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g twarożku śmietankowego
    • 60 g gęstej śmietany
    • 200 g świeżej rukoli
    • 12 muszli conchiglioni
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W garnku zagotuj osoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron i ugotuj al-dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron wyciągnij na sitko i polej zimną wodą. Poczekaj, aż zupełnie wystygnie.

Rukolę opłucz na sitku i osusz. Część listków odłóż do przybrania, resztę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z twarożkiem i śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Wystudzone makaronowe muszle napełnij twarożkiem z rukolą i ułóż na półmisku.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze