Conchiglioni rigati z bakłażanem i pomidorami

Conchiglioni rigati z bakłażanem i pomidorami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu conchiglioni rigati
    • sól

    Farsz:

    • 1/2 małego bakłażana
    • 1 pomidor
    • 1 cebula
    • 80 g ricotty
    • 1 ząbek czosnku
    • 40 g sera parmezan
    • 2 garście rukoli
    • oliwa do smażenia
    • oliwa z oliwek do polania
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Bakłażana umyj i pokrój w drobną kostkę. Cebulkę posiekaj w kosteczkę, wciśnij ząbek czosnku i wszystko usmaż na oliwie na rumiano na średnim ogniu. Warzywa wymieszaj z ricottą, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, posiekaną rukolę, dopraw solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszaj. Przestudzone muszle wypełnij farszem i podgrzej w piekarniku. Przed podaniem posyp serem parmezan i oliwą z oliwek.


Komentarze