Conchiglioni z pastą pomidorowo-orzechową

Conchiglioni z pastą pomidorowo-orzechową

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g orzechów włoskich
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 100 g twarożku
    • 16 muszelek makaronu typu conchiglioni
    • 10 ml oliwy z oliwek
    • 2 rzodkiewki
    • pęczek szczypiorku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ugotuj makaron al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przepłucz zimną przegotowaną wodą. Odcedź i wymieszaj z oliwą. Orzechy upraż na suchej patelni, ostudź i zmiksuj w malakserze na mączkę. Zmiksowane orzechy utrzyj z twarożkiem i przecierem pomidorowym. Dosyp soli, pieprzu do smaku i wymieszaj. Rzodkiewki umyj i pokrój na ósemki. Szczypiorek umyj i podziel na mniejsze piórka. Wystudzone muszelki makaronu napełnij pastą i przybierz rzodkiewką i szczypiorkiem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze