Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 średnia cukinia
    • 20 dag mięsa
    • 1 cebula
    • 4 łyżki ryżu
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 1/2 żółtej papryki
    • 1/2 zielonej papryki
    • 6 plasterków żółtego sera
    • 1 duża marchewka
    • 1 pomidor
    • oliwa do smażenia
    • zioła prowansalskie
    • sól, pieprz, przyprawa typu vegeta
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ryż ugotować na półmiękko. Cebulę podsmażyć, dodać zmielone mięso i podsmażać na oliwie. Paprykę podsmażyć. Marchewkę podgotować, pokroić w plasterki i dorzucić do papryki. Cukinie przeciąć na pół w " łódeczki", wydrążyć, nie obierać. Posolić, popieprzyć, posypać vegetą i skropić oliwą.

Na spodzie cukinii ułożyć ryż, na nim mięso, później podduszone papryczki i marchewkę. Na to ponownie ułożyć mięso i na górę plasterki żółtego sera. To posypać ziołami i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Pod koniec pieczenia na wierzchu ułożyć pokrojonego pomidora. Najlepiej piec w naczyniu żaroodpornym. Smacznego!


Komentarze