Cukinia faszerowana z szynką parmeńską

Cukinia faszerowana z szynką parmeńską

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 cukinie
    • 4 plastry szynki parmeńskiej
    • 1 duża cebula
    • 3– 4 pieczarki
    • oliwa do posmarowania rusztu
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w drobną kostkę. Cukinie umyj, przetnij w pół w „łódeczki” – wydrąż, ale nie obieraj. Następnie posól je, popieprz i skrop oliwą. W miejsca wydrążone połóż szynkę parmeńską, na nią cebulę i pieczarki. Dopraw odrobiną pieprzu. Wystającą z cukinii szynkę złóż do środka, tworząc okrycie dla farszu. Ruszt posmaruj oliwą z oliwek. Warzywa grilluj przez około 25 min.


Komentarze