Cukinia i łosoś z kruszonką

Cukinia i łosoś z kruszonką

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 małe cukinie (ok. 350 g)
    • 350 g filetów z łososia, bez ości i skóry
    • 4 małe kromki chleba
    • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
    • 3 łyżki stołowe drobno posiekanego koperku + 4 gałązki do przybrania
    • sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Łososia i cukinie (ze skórką) pokroić w drobną kostkę. Chleb pokruszyć w grube okruchy i podsmażyć z łyżką oliwy na teflonowej patelni na średnim ogniu na złoty kolor. Podsmażyć krótko cukinię i łososia na dwóch oddzielnych patelniach, każde na łyżce oliwy. Cukinia musi pozostać chrupka, a łosoś powinien być zaledwie podgotowany. Przyprawić oba składniki; do łososia dodać drobno posiekany koperek.

Wyłożyć składniki na talerze: do metalowego pierścienia ustawionego na talerzu wkładać: cukinię, delikatnie ubić, dodać łososia, ubić ponownie, posypać po wierzchu podsmażonymi okruchami chleba. Ostrożnie zdjąć pierścień i przybrać całość gałązką koperku. Podawać na gorąco.


Komentarze